Vrijwilliger Coördinator PR & Communicatie (m/v)

  • Overal

Groente & Fruitbrigade

Onze missie: meer groente en fruit voor voedselbankklanten. Help jij mee? Voor het uitvoeren van onze missie is het aantrekken van sponsoren, leveranciers en vrijwilligers van levensbelang en een goede PR en communicatie-aanpak is hierbij cruciaal. Wij zoeken een ervaren PR & Communicatieprofessional!

Werkzaamheden:
De Groente & Fruitbrigade is sinds de zomer 2018 operationeel. Dit betekent dat er op PR en communicatiegebied nog veel moet gebeuren; uitbreiden social media kanalen, opzetten persbeleid, opzetten extern relatiebestand, opstellen nieuwsbrief etc. We krijgen zowel lokaal als nationaal aandacht in de pers (AD, NOS etc.) en het is belangrijk dat onze communicatie uitingen professioneel en effectief zijn.

Als coördinator ben jij samen met je team (circa 4 Communicatie & PR medewerkers) verantwoordelijk voor:
1) het verder opzetten van de communicatieaanpak (ontwikkelen communicatieplan, communicatie uitingen ontwerpen etc.)
2) de dagelijkse uitvoering (schrijven nieuwsartikeltjes, social media postings, maken beeldmateriaal, persberichten, nieuwsbrief etc.).

Als coördinator werk je samen met de logistiek/operationeel coördinatoren en het bestuur van de Groente & Fruitbrigade.

Jij hebt:
• HBO/WO werk- en denkniveau
• Ervaring en/ of achtergrond in Communicatie en/of PR op 1 of meerdere van de volgende gebieden:
o extern relatiebeheer
o stakeholder management
o social media strategie
o vormgeving
o PR beleid
o persbeleid
o interne communicatie
o project management
• Ervaring met het aansturen van een (klein) team
• Goede beheersing van de Nederlandse taal

Werktijden:
Ca. 4-6 uur per week, flexibel in te delen en grotendeels vanuit huis uit te voeren.

Bijzonderheden:
• Locatie: ABC Westland terrein te Poeldijk
• Al het werk bij de Groente & Fruitbrigade voor voedselbanken is pro deo (onkosten komen voor vergoeding in aanmerking).
• Deze functie biedt je de mogelijkheid om je professionele expertise verder uit te breiden (heb je bijvoorbeeld ervaring met schrijven van PR plannen, maar minder ervaring op het gebied van interne communicatie? Of ben jij een social media dier, maar heb je geen ervaring in contacten onderhouden met de pers? Dit is je kans om deze praktijkervaring op te doen en deze expertise toe te voegen aan je cv!)
• Opbouw van contacten en een waardevol netwerk in de Westlandse / Haagse / Rotterdamse samenleving (leveranciers, sponsoren, media etc.)

Informatie over de organisatie:
De Groente & Fruitbrigade redt groente en fruit en levert dit aan de allerarmsten via Voedselbanken Nederland. Groente en fruit wordt regelmatig weggegooid omdat vorm, grootte of kleur niet voldoet aan criteria van afnemers of omdat sommige producten een klein plekje hebben.

De Groente & Fruitbrigade redt deze groente en fruit. De vorm is namelijk misschien wat anders, de smaak is niet minder. Deze producten zijn nog helemaal geschikt voor menselijke consumptie. Zo gaan we voedselverspilling tegen en beschermen we het milieu. De Groente & Fruitbrigade levert exclusief aan Voedselbanken Nederland. Klik hier voor meer informatie over Voedselbanken Nederland

Interesse?
Voor meer informatie neem contact op met Cor van Vlaanderen Tel 06 180 15 222
Of stuur direct je CV samen met een korte motivatie naar cor.van.vlaanderen@voedselbankennederland.nl

Om te solliciteren op deze vacature stuurt u uw sollicitatie naar cor.van.vlaanderen@voedselbankennederland.nl

Geplaatst in .