Voedselbank zoekt samenwerking met groente- en fruitsector

Voedselbanken Nederland verstrekt wekelijks 30.000 voedselpakketten. Een deel van deze pakketten zou meer verse groenten en fruit kunnen bevatten. Om dit te realiseren zoekt Voedselbanken Nederland een intensievere samenwerking met de groente- en fruitsector in het Westland. Op maandag 26 maart wordt de Groenten & FrUITdaging georganiseerd om te verkennen hoe productdonatie zo makkelijk mogelijk gemaakt kan worden. Hoofdspreker op deze bijeenkomst is Carola Schouten (minister LNV) (ntb).

De voedselbank heeft als doelstellingen om verspilling van goed voedsel te voorkomen en de armste mensen voedselhulp te bieden. Willem van Prooijen, bestuurslid Voedselverwerving van Voedselbanken Nederland: “Wij weten dat er door het strikte kwaliteitsbeleid in de groente- en fruitsector nog veel producten worden weggegooid. Dit is zonde en wij kunnen deze producten zo goed gebruiken. Zeker producten uit het Westland zoals tomaten, paprika’s en komkommers zijn voor ons heel interessant.” De voedselbank wil daarom een speciaal sorteer/distributiecentrum opzetten in het Westland. In dit centrum moeten grotere volumes groenten en fruit verwerkt gaan worden (sorteren, herpakken, distribueren etc.) om eerst de regio en later ook landelijk voedselbanken van meer groente en fruit te voorzien. “Doneren moet ondernemers geen tijd en geen geld kosten. Wij willen onze processen zo inrichten dat het zo makkelijk mogelijk is om te doneren”, aldus Van Prooijen.

06-03-2018
www.hethelewestland.nl – www.westlanders.nu

Geplaatst in in de media.