Landelijk ‘verspunt’ van voedselbank op ABC Westland Poeldijk

Voedselbanken Nederland opent deze zomer een groente- en fruitverzamelpunt op het terrein van ABC Westland in Poeldijk. Het zogeheten ‘verspunt’ zal niet de plaatselijke voedselbank bevoorraden – die komt immers om in de verse producten – maar de hele regio.

Westland, belangrijkste tuinbouwgemeente van Nederland, bleek de uitgelezen plek voor het centrum. Los van het feit dat het vlak bij Rotterdam is, zitten we écht bij de bron:  de telers. Dichter bij het vuur kan haast niet.nOok zijn de Westlanders van het aanpakken, aldus Elianne Leeffers, projectleider van het verspunt. Iedereen heeft de wil om dit te ondersteunen.

Inmiddels hebben al vijf grote partijen hun ‘overschotten’ toegezegd. Met de smaak en kwaliteit van de producten is niets mis, maar toch kunnen ze die niet verkopen, meestal omdat ze niet aan de strenge eisen van de supermarkt voldoen.

Eerder hebben lokale voedselbanken partijen moeten afwijzen, omdat zij niet de mankracht of ruimte hadden om dit te doen, aldus Leeffers. Met de komst van het ‘verspunt’ zal dit niet meer gebeuren. Grote volumes, van pallets, containers tot volle vrachtwagens, kunnen hier verwerkt worden.

15-05-2018
www.ad.nl

Geplaatst in in de media.